×

A történet Carrie Bradshaw híres Vivienne Westwood esküvői ruhája mögött

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 2.

Carrie Bradshaw a Szex és New York című 2008-as filmben egy hatalmas Vivienne Westwood esküvői ruhát viselt, amikor sajnálatos módon az oltárnál hagyták. A ruha 15 évvel később visszatért a képernyőkre, mi pedig nem is lehetnénk izgatottabbak!

Kim Cattrall, aki Samantha Jones karakterét alakította a Szex és New York sorozatban, lesokkolta a fanokat a bejelentéssel!

Figyelem, spoilerveszély! Ha még nem láttátok az És egyszer csak… második évadának új részeit, akkor valószínűleg lemaradtatok az esküvői ruha visszatéréséről. Ugyanis Carrie újra feltámasztotta a Vivienne Westwood darabot, amikor is az utolsó pillanatban kellet ruhát választania a Met-gálára. Az esküvői ruhához párosult természetesen a madárkalap is, és az egész szettet ezúttal egy drámai, türkizkék köpennyel, hozzá illő kesztyűvel és egy magassarkúval kombinálta. A csuklóján még egy tűpárna is jelen volt, ódaként a varrónőkhöz, akik kétségbeesve próbálták megjavítani az eredeti Met-gála ruhát. 

A menyasszonyi ruhát először a Vivienne Westwood Gold Label 2007-es őszi/téli, ‘Wake Up Cave Girl’ című kollekciójában láthattuk, és a gyémántcsiszolási technika ihlette

–  mondta el a Vogue-nak Brigitte Stepputtis, a Vivienne Westwood couture részlegének vezetője.

A sketch of the Vivienne Westwood wedding dress.

Kép: Vivienne Westwood

A testre szabott couture és menyasszonyi kollekcióink hűek maradnak Vivienne azon szilárd meggyőződéséhez, hogy a nőiességet ünnepelni kell.

A filmben Carrie a híres ruhát magától Vivienne Westwoodtól kapta ajándékba, a következő üzenettel együtt: „Kedves Carrie, láttam a fotódat a Vogue fotózásról. Ez a ruha a tiéd! Szeretettel, Vivienne Westwood”

Ez az ikonikus divatpillanat majdnem meg sem történt. Patricia Field jelmeztervező korábban elárulta, hogy valójában azt szerette volna, ha Carrie a fekete Zac Posen koszorúslányruhát viselné, amelyet Charlotte viselt, gyászruhaként, tükrözve a Mr. Biggel való kapcsolatának felfordult helyzetét.

Carrie Bradshaw esküvői ruhájáért a mai napig rajonganak

A Vivienne Westwood ruha azonban hatalmas sikert aratott a rajongók körében. A ruha koktélváltozata (ára £4,530, ami majdnem 2 millió forint) a Net-A-Porter weboldalon néhány órával azután, hogy megjelent, máris elfogyott. Ez is a Carrie-effektus érvényesülésének bizonyítéka.

Az, hogy Carrie az És egyszer csak… részeiben ismét viseli a ruhát, azt bizonyítja, hogy képes volt kiállni az idő próbáját, és 15 évvel később is ugyanolyan viselhető, mint újkorában. Végül is ez a szempont mindig is nagy szerepet játszott Vivienne Westwood munkásságában:

Carrie modern aktualizálása a türkizkék kiegészítőkkel új életet lehel az eredeti menyasszonyi ruhába, és a pezsgőszínű menyasszonyi ruhát egy olyan operai báli ruhává változtatja, amely barokkos pompát áraszt.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And Just Like That… Costumes (@andjustlikethatcostumes) által megosztott bejegyzés

Talán az üzenet, amelyet mindannyian átvehetünk ebből, az az, hogy igenis nem ciki valamit többször hordani, bármennyire is ezt akarja elhitetni velünk a közösségi média világa. Egy ruha akár több eseményre is alkalmas lehet – és erre a legjobb példa Carrie Bradshaw és az esküvői ruha esete.