×

Challengers – alig várjuk Luca Guadagnino új filmjét Zendaya főszereplésével

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 15.

Két barát, egy nő, a tenisz (és az egymás) iránti szenvedély. És persze rivalizálás. És győzelem. Luca Guadagnino új filmje nyitja majd a 80. Velencei Filmfesztivált, és mi alig bírjuk kivárni. Addig is itt van minden, amit a Challengers című filmről tudni kell.

Tegnap elhoztuk nektek a legjobb teniszfilmeket a Wimbledon-láz apropóján. A műfaj pedig nemsokára egy újabb gyöngyszemmel bővül, ráadásul olyan nevekkel (a rendezőtől a színészekig), amelyek mindegyike garancia a minőségre. A többek között a Szólíts a neveden című film olasz rendezője ezúttal az élsport vezérfonalán keresztül mutat be egy szövevényes barátságot, amelyben helyet kap vágy és gyűlölet, győzelem és vereség, barátság és szerelem. Bonyolult, ellentétes és sokszor mégis kéz a kézben járó érzelmek. Úgy, ahogyan csak ő tudja érzékeltetni. Mindezt Zendaya főszereplésével, aki egy szerelmi, baráti, csapattársi háromszög csomópontja. Hmm… 

A Challengers alapsztorija

Az olasz rendező a Timothée Chalamet-val készült, sokat vitatott Csontok meg minden (2022) után ezúttal egy olyan sportoló összetett szerepét bízta új főszereplőjére, aki egy sérülés miatt kénytelen edzővé válni. A versenyszellemet és a győzelem utáni vágyat, amely fiatalkorában elkísérte, azonban soha nem fogja igazán feladni. 

Tashi Ducan (Zendaya) egy fiatal, nagyon tehetséges és ígéretes teniszező. A pályán mutatott mesteri játéka és veleszületett képességei lenyűgözik a nézőket, edzőket és teniszrajongókat. Valamint két fiatal kollégáját: Artot (Mike Faist) és Patricket (Josh O’Connor)is. A két srác közeli barátok, akiket teljesen elbűvöl a teniszcsillag. A lány persze tisztában van ezzel, és élvezi, ahogy elcsábítja őket, aminek következtében veszélyes szerelmi háromszög alakul ki. Aztán az egyik találkozásuk alkalmával a fiatal nő csatlakozik hozzájuk a közös szobájukba, és elkezdődik az édeshármas. Nem sokkal a fiúkkal való találkozás után, egy teniszmeccs közben azonban Tashi súlyos térdsérülést szenved. Ez a szerencsétlenség arra készteti, hogy örökre elhagyja a versenyszerű teniszt, és edzőnek álljon.

Az ágyból a pályára

Ezután ugrunk az időben, amikor Tashi már Art felesége, aki azonban folytatta teniszkarrierjét és a híres ATP Challenger Tourra készül. A sors úgy hozza, hogy Art a verseny során találkozik Patrikkal. A kettejük közötti mérkőzés nemcsak a pályán zajlik majd, hanem régi emlékek és nagy szenvedélyek kavalkádjában is. És titkon persze a nőért, aki képes volt megbabonázni őket.

Luca Guadagnino elárulta, hogy a Challengers legtöbb, teniszpályán forgatott jelenetéhez nem volt szükség testdublőrökre. Zendaya például három hónapig tanult Brad Gilbert profi teniszezővel, hogy felkészüljön Tashi Duncan szerepére. A rendező csodálatosnak nevezte a színésznőt a munkájáért.

A trailer (amelyből a megjelenési dátum is kiderült)

A főszereplők a közösségi csatornáikon tették közzé a film első képeit és az eredeti trailert, amelyben a szereplők közötti furcsa kapcsolat kezd körvonalazódni. Zendaya és O’Connor azt is elárulták, hogy az amerikai mozikban szeptember 15-én mutatják be a filmet.

Képek © 2023 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.