×

Gyerekkorunk újabb nagy kedvence a képernyőn: érkezik a Polly Pocket film!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 31.

Hiába még csak most jött ki a Barbie, a Mattel egy pillanatig sem nyugszik. Érkezik a Polly Pocket film Lily Collins főszereplésével!

Lassan egy hete már, hogy bemutatták itthon is a Barbie-t, és a szemfüleseknek feltűnhetett a számtalan Chanel-szett a filmben. 

A Barbie-mánia rózsaszín ködében talán már el is felejtődött, hogy 2021 óta tervben van egy film készítése az apró játékbabáról. A főszereplő Lily Collins lesz, a forgatókönyvíró és rendező pedig nem más, mint Lena Dunham, a Girls megalkotója. És mivel a hírek szerint 45 Mattel-film van tervben, valószínűleg nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy gyermekkori játékaink egyikét a nagyvásznon láthatjuk. Íme minden, amit eddig tudunk a Polly Pocket filmről!

Miről is fog szólni?

Greta Gerwig Barbie-ja a nőkkel szemben támasztott lehetetlen elvárásokkal, az anyák és lányaik közötti kapcsolattal, a patriarchátussal és az emberi tapasztalatok összetettségével foglalkozik. Daniel Kaluuya Barney-filmje, amely szintén a Mattel műsorkínálatába tartozik, egy „szürrealista” megközelítés lesz a lila dinoszauruszról. Ezek után felmerül a kérdés, hogy mire számíthatunk Dunham babáitól?

Amikor a filmet 2021-ben bejelentették, a Variety csak az alapinormációkról számolt be, miszerint a film egy fiatal lány és egy zsebméretű nő történetét állítja majd a középpontba, akik barátságot kötnek egymással. Dunham elmesélte, hogy egy okos, játékos filmre törekszik, amely leereszkedés nélkül szól a fiatal nőkhöz.

Polly Pocketnek köszönhetően, ha úgy éreztem, számtalan órára el tudtam menekülni a valóság elől. Polly egy aprócska varázslatos világot és függetlenséget adott nekem, éppen ezért nagyon költőinek érzem, hogy most rendezőként ugyanezekkel az elképzelésekkel foglalkozhatok, együttműködve a zseniális Lily Collinsszal, Robbie Brennerrel, a Mattellel és az MGM-mel. Annyira izgatott vagyok, hogy egyszerre kamatoztathatom e történelmi tulajdon iránti szeretetemet és azt a mélyen gyökerező meggyőződésemet, hogy a fiatal nőknek okos, játékos filmekre van szükségük, amelyek leereszkedés nélkül szólnak hozzájuk.

Polly Pocket

Ki van benne a Polly Pocket szereplőgárdájában? 

Lily Collins eddig az egyetlen színész, aki a filmhez köthető, és ő maga is producerként fog közreműködni.

Gyerekként igazi megszállottként rajongtam Polly Pocketért, így ez egy igazi álom vált valóra most ezzel, és alig várom, hogy ezeket az apró játékokat a nagyvászonra vigyem

– nyilatkozta a Variety-nek 2021-ben.

Azonban rendezőkből van bőven: az MGM-től Moya-Smith és Winnie Carrillo fog dolgozni a filmen, rajtuk kívül még Dunham cégétől jelen lesz Liz Watson és Michael P. Cohen, akik egyben executive producerek is.

A megjelenési dátumról egyelőre nem tudni semmit, de az már biztos, hogy a forgatókönyv készen áll, úgyhogy csak türelmesen kell várnunk!

Borítókép: Pinterest