×

Őszi trendek – ezekre érdemes már most készülni!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 08. 6.

Igaz, még egy hónap hátra van a nyárból, de sosincs túl korán, ha az új szezon trendjeiről van szó. Íme a legfrissebb hírek szerinti őszi trendek, amelyek 2023-ban imádni fogunk!

Tudom-tudom, még nagyban tart a nyár, és az emberek nagy része gondolni sem akar a borongós őszre. De mi, divatrajongók ezt másképp látjuk. Vitathatatlanul az ősz a kedvenc évszakom öltözködés terén — bár ha jobban belegondolok amúgy is, hiszen ki nem imád illatos gyertyát gyújtani, bekuckózni, miközben forró kakaót szürcsölget egy jó könyv társaságában? Úgyhogy én úgy gondolom, sosincs túl korán, ha a következő szezon trendjeiről van szó. És ne aggódj, mi is visszatérünk még a frissítő, nyári cikkekhez. 

Őszi trendek – ezekre készülhetünk!

#1 Vöröskód!

Minden évben sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mégis mi lesz az évszak színe. És bár a fukszia a Barbie-filmnek köszönhetően még mindig fénykorát éli, a divatszakértőkben nincs kétség afelől, hogy az ősz igazi trendárnyalata a vörös lesz. Nem a puha vörös, nem a rubin, bíbor vagy bordó, hanem a jó öreg skarlát. Tetőtől talpig vörösbe öltözött a Prada, a Bottega Veneta, a Stella McCartney és még sokan mások a 23/24-es kollekciók bemutatóján. És te elég bátor vagy egy monokróm vörös outfit viseléséhez?

őszi trendek

©Getty Images

#2 Peplumszerelem

Igen, jól hallottad! Akárki is volt, aki visszahelyezte a peplumfelsőket a divattérképre, én nem haragszom. Attól függetlenül, hogy imádod vagy sem ezt a trendet, mindenképp bölcs dolog nem figyelmen kívül hagyni, hiszen gyönyörű sziluettet hoz létre a hagyományos felül-szűk-deréktól-bővülő fazon. És a legjobb, hogy mindenkinek előnyös, és könnyedén magasabb szintre emel egy amúgy basic szettet. Több tervezőnél is láthattuk a tavaszi bemutatókon a derékhangsúlyos felsőket: Christopher Kane, Off-White, 16Arlington, Richard Quinn és Balmain. Csak hogy párat említsünk a sorból. 

őszi trendek

©Getty Images

#3 Mindent-bele-táska

Szupermini után csakis szuper-oversized jöhet — és ez alól a táskák sem kivételek. Végre nem kell magunkat (és másokat) győzködni arról, hogy igenis megérte beruházni egy kisebb vagyonért a Jacquemus Le Chiquito minitáskára, amiben csupán egy szájfény fér el (ha szerencsénk van). Az új trend bajnokai közé tartozik Ferragamo, aki nagyméretű válltáskákat mutatott be, valamint Loewe, Jil Sander és Balmain. Úgy tűnik 2023 őszén mindennek lesz helye a hétköznapi táskádban, legyen szó a laptopodról, a sminktáskádról, a vizes-palackodról vagy a fashion street lapszámairól. 

őszi trendek

©Marie Claire

#4 Quiet Luxury

Az egyik legkönnyebben beilleszthető trend az ősz (és tél) közeledtével a csendes luxus, ami az elmúlt hónapokban egyre jobban hódít a divat színterén. Az időtálló mellényektől a blézereken át a jól szabott farmerekig — nincs kétség afelől, hogy ez a legokosabb őszi trend, amit követni ajánlott a következő szezonban, köszönhetően a darabok hosszú élettartamának. Olyan márkákhoz érdemes nyúlni inspirációért, mint a Miu Miu, COS, The Row, Max Mara, Bottega Veneta és a Mango. 

©Getty Images

#5 Hosszú, fekete

És ha már a könnyen viselhető trendeknél tartunk, ne feledkezzünk meg az elmaradhatatlan hosszú fekete kabátról. Bár a hosszúságukat tekintve nem túl praktikus darabok is a lista élén állnak a kifutók trendjeit tekintve, nincs szükség arra, hogy minden alkalommal felseperd magad mögött a járdát. Helyette válassz egy Victoria Beckham inspirálta boka fölé érő kabátot, amiben garantáltan sikkes leszel. Inspirálódj a Stella McCartney, Givenchy, Victoria Beckham, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Prada és Chanel kollekciókból. 

őszi trendek

©Getty Images

#6 Görög istennők

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy magasabb szintre emeld a szetted, ha olyan érdekes megoldásokat választasz, mint a redőzött darabok. A görög istennő ihletésű megjelenés nagy sikernek örvendett a tavaszi-nyári szezonban, és úgy tűnik, ősszel is lehetőségünk lesz kiélvezni ezeket a csodás, húzott, fodrozott megoldással díszített ruhákat. Olyan tervezőknél láttuk, mint Jason Wu, Ferragamo, Tove és Paco Rabanne. Neked pedig azt ajánljuk, hogy öltözéked többi része maradjon viszonylag monokróm, hogy a főszerep a redőzésé maradhasson.

őszi trendek

©Marie Claire

#7 Vaj és méz

Egy másik, kicsit visszafogottabb, de nem kevésbé gyönyörű színtrend nem más, mint ez a vajas-mézes, pasztelles, sárgás arany tónus. Tetőtől-talpig viselve beleillik a quiet luxury világába, mivel finom eleganciát áraszt magából, miközben egy könnyedén viselhető árnyalatról van szó. Ellentétben a skarlátvörös kissé hangos figyelemfelhívásával, ez egy visszafogottabb színtrend, amibe a kevésbé merészek is bátran belemehetnek. A kifutón többek között Cecilie Bahnsen, Christopher Kane & A.W.A.K.E. Mode és Givenchy & Zimmermann mutatta be ezt az elbűvölő árnyalatot, ami hamar a kedvencünk lett. 

©Getty Images

#8 Vissza a suliba

Emlékszel még arra az augusztus végi izgalomra, ami az új iskolai tanévnek volt köszönhető? A napi teendőim közé tartozott a papír-írószer vásárlás, végeláthatatlan füzetfóliázás, és a szüleim — főleg édesanyám — kérlelése, hogy menjünk ruhabeszerző-körútra. Egyszerűen mindent imádtam, ami ehhez az időszakhoz köthető, de nem meglepő módon a kedvencem a back-to-school-outfitek összeállítása volt. Nos, 2023-ban visszatérünk régi szokásainkhoz, ha az iskolai divatról beszélünk! Ugyanis az ingek és nyakkendők a leggyakrabban visszatérő elemei voltak az 23/24-es őszi-téli kollekciók bemutatóinak. Láthattuk David Koma, Valentino, Christian Dior, Loewe, Alexander McQueen, Prada, Saint Laurent, Dolce & Gabbana és Balmain alkotásait. És bár én egytől-egyig imádtam mindet, kíváncsi lennék, mit szólna az igazgatónő, ha diákjai fekete latexnadrágban jelennének meg az évnyitón.

©Getty Images

Ezek voltak az őszi szezon első (de nem utolsó!) divattrendjei, mi imádjuk az összeset! Te melyiket viselnéd szívesen?