×

BWNET.hu – a stílusos szalonok és vendégeik online időpontfoglaló rendszere

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 08. 26.

A Beauty World Net, röviden BWNET.hu a szépségszalonok digitális platformja, amely megkönnyíti az időpontfoglalást a legmenőbb szalonokba – de a valóságban jóval több ennél. A cégcsoporthoz tartozik a nagy sikerű Budapest Hair Show is, a fodrászszakma kiemelt eseménye, amelyhez idén a Fashion Street is csatlakozott.

Győri Szabolccsal, a BWNET.hu ügyvezetőjével beszélgettünk

Pontosan mit takar a Beauty World Net, vagy ahogy még többen ismerik, a BWNET.hu?

A nevünkből fakadóan már mindenki kitalálta, hogy az oldalunkon a szépségápolás áll a középpontban. Azt talán kevesebben tudják, hogy a BWNET.hu a szépség világának a professzionális oldalával foglalkozik, legyen az termék, szolgáltatás, vagy trend. A platform bemutatása két szemszögből szükséges. Van egy vásárlóknak szóló része, itt online foglalhatnak időpontot számos prémium szépségszalonba, legyen az fodrászat, kozmetika, kézápolás. Emellett pedig van egy üzleti oldal, ahol szépségszalon-tulajdonosok, üzletemberek, befektetők irányíthatják vállalkozásukat a legmagasabb szinten. Az üzleti modul lényegében egy online időpontfoglaló rendszer és szalonszoftver, amely komplex ügyviteli és marketingmegoldásokat kínál.

Mit értesz az alatt, amit az oldalatokon lehet olvasni, hogy egy „furcsa és meglepő, de abszolút eredeti ötletből” született meg ez a sikeres vállalkozás?

Egyrészt csapatszinten büszkék vagyunk arra, hogy itthon elindítottuk a szépségszalonok digitalizációját, és egy új szintre emeltük az adminisztrációt és az időpontegyeztetéseket. Ezzel rengeteg időt spórolunk mindenkinek, nem beszélve a kényelemről és kiszámíthatóságról. Őszintén megvallva, amikor a BWNET.hu tervét bemutattuk egy szépészeti szakemberekből szervezett  fókuszcsoportnak, akkor kaptunk hideget meleget egyaránt. Még egy „nem vagyok marslakó” szlogen is született a későbbi előadásaim nyomán, mert volt, aki egyenesen földönkívülinek titulált a tervem miatt. Persze még a mostani fejemmel is érthető volt a félelmük, mert akkor még nem volt semmilyen tapasztalatuk ilyen online rendszerrel. 

Győri Alexával midnen szempontból sikeres párost alkottok. A BWNET hozott ösze titeket, vagy ti hoztátok össze őt?

Aranyos, hogy kérdezed, mert az életünk fontos része lett ez a vállalkozás. Több mint tíz évvel ezelőtt válaszút elé kerültem, ekkor találkoztam Alexával. A kapcsolatunk mellett közösen kezdtük el lépésről lépésre építeni a BWNET.hu platformot. Ma is hálás vagyok, hogy hitt az ötletemben, támogatott, amikor gödörbe kerültünk és kiutat kellett találni. Mindig ott voltunk egymás mellett, túlléptünk minden nehézségen és az előnyünkre formáltuk azokat. Azóta házasok és minden fronton társak lettünk. A partnereink kettőnket ismernek leginkább, ám egy nagyon profi, fiatal és lendületes csapat áll mellettünk. Rajtunk kívül további két üzlettárs támogat minket.

Miért van ekkora sikere ennek az oldalnak?

Véleményem szerint (és mások véleménye szerint is) a koncepciója miatt, ami már a kezdetektől meghatározta az egészet. Minden és mindenki, akit az oldal összefog, megkapja amit szeretne, legyen az információ, időpont, kényelem, siker és még sorolhatnám. 

A BWNET.hu azért jött létre, hogy egy csatorna legyen a vásárlók, a márkák és a szolgáltatók között. Ez az öngerjesztő rendszer a kulcsa annak, hogy a rendszerünkben mindenki profitál. 

 

Ki tudnátok emelni néhány ügyfelet, akivel együttműködtök? 

Természetesen rengeteg ügyfelet ki tudnánk emelni, mert vannak köztük ismert sztárok, sikeres üzletemberek a szakmán belül, sőt, közszereplők is, de most nem tenném. Egytől egyig minden ügyfelünk fontos, büszkék vagyunk rájuk és hálásak nekik, mert nélkülük nem élne ez a szuper rendszer. Mindig emlékezni fogunk az indulásra, amikor harcoltunk az első ügyfelek bizalmáért, akik ma is itt vannak velünk. Az együttműködésünket kölcsönös tisztelet övezi. Örülünk, hogy egy eredeti gondolatból olyan innovatív megoldást sikerült létrehozni, ami segít nekik a  fejlődésben, eredményesebbé teszi őket és jövőállóvá az üzletüket. A valódi innováció szerintünk is azt jelenti, amikor felteszed magadnak azt a kérdést: hogyan tudtam nélküle élni? Ezt a kérdést ügyfeleink és vendégeik is sokszor tették már fel maguknak, amire irtó büszkék vagyunk. A BWNET.hu üzletformáló hatása időben és pénzben egyaránt mérhető.

Budapest Hair Show 2023

A Fashion Street idén a Budapest Hair Show kiemelt, névadó szponzora lett. Mit kell tudni az eseményről?

Ott kezdeném, hogy hat évvel ezelőtt elindítottunk egy szakmai rendezvények szervezésével foglalkozó üzletágakat. Három, mára ismert sorozat indult el az évek alatt, a Barber Roadshow, a Barber Battle Budapest és a Budapest Hair Show. Eseményeink közül a legkiemelkedőbb – talán a monumentalitása és komplexitása miatt – a Budapest Hair Show. A BHS mára európa kiemelkedő szakmai eseménye, ami a nemzetközi szakmai sajtót is elbűvölte egyedi koncepciójával és színvonalával. 

A BWNET.hu szervezésében 2023. szeptember 16-án egy egész napos rendezvény keretében találkozhat a szakma. Páratlan látványt garantálunk a Várkert Bazárban, mindezt a szakma jeles hazai képviselőivel és nemzetközi sztárfodrászokkal közel ezer néző előtt! 

Az eseményen csak a szakma vehet részt?

Jogos a kérdés, mert a divat- és frizuratrendek rengeteg embert érdekelnek. Két éve már elérhetők korlátozott számban a “Fashion Tripp” jegyeink, amivel a divatra nyitott nagyközönség is bejuthat a showtime-ra. Ebben a produkcióban a hazai és nemzetközi, még sehol nem látott haj show-k láthatók egyedi visual és zenei élményekkel párosítva. 

Kik lesznek az idei sztárjai az eseménynek?

A Sassoon Academy kreatív igazgatója, Mark Hayes első alkalommal szerepel majd Magyarországon, de itt lesz a manchesteri borbélyfenegyerek, Alan Beak és egy igazi olasz sztár, Rudy Mostarda is. 

Hogyan jött létre a kapcsolat köztetek és a Fashion Street között? 

Nagyon megtisztelő volt, amikor a tavalyi show végén odajött hozzám Csipak Péter, a Fashion Street alapítója, és személyesen gratulált az eseményhez. Nem tudtam, hogy ott van, és megnézte a show-t! Amikor azt mondta, hogy később találkozzunk és ötleteljünk az együttműködésen, tudtam, hogy eredeti és szuper ötletek kellenek majd, hogy meggyőzzük őt. Boldog vagyok, hogy sikerült, és nagyon büszkék vagyunk, hogy a Fashion Street az idei Budapest Hair Show kiemelt támogatója!

Fotók: Oleg Borisuk