×

Ez a hajtrend hódít a New York-i divathéten: szalagok minden mennyiségben

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 09. 12.

Mind tudjuk már, hogy a divathetek egyenlőek az új trendek beharangozásával. A street style-tól elkezdve egészen a kifutókig mindenhol jelen vannak, és ez New Yorkban sem történt másképp. Megérkezett az új hajtrend: szalagok minden mennyiségben!

A Magyar Divat & Design Ügynökség 12. alkalommal rendezte meg a Budapest Central European Fashion Weeket. A BCEFW több mint 2500 látogatót vonzott a Millenárison megrendezett főeseményre szeptember első hétvégéjén. 

Még csak egy szeletét láttuk a 2024-es tavaszi/nyári kifutóknak, de egy dolog máris világos: jövő tavasszal mindannyian szalagot fogunk viselni a hajunkban. Lehet, hogy az elmúlt hónapokban félreraktál már néhány szalagot egy-egy virágcsokorból vagy ajándékból – várva a tökéletes pillanatra, hogy felhasználhasd őket. És ha így volt, akkor nagyon jól tetted! Ugyanis szépen lassan a szalagok begyűrűztek a szépségápolás világába is, és most már mindenhol ezt a trendet látjuk. 

Hogy is kezdődött a szalagok térhódítása?

Minden 2023 elején kezdődött Sandy Liang 2023-as őszi/téli bemutatóján, ahol a modellek hosszú, kiengedett haját apró, precíz masnikkal díszítették. A tervező néhány hónappal később megházasodott, és az ünneplés során két különböző, szalagokkal díszített frizurát is viselt. 

szalagok

Kép: Vogue UK

Bátran kijelenthetjük, hogy a szalagok reneszánszukat élik, és mi egy pillanatig sem panaszkodunk! A koppenhágai divathéten a minimálistól elkezdve láthattunk még színeseket vagy akár sok-sok csomóba kötöttet is.

Most pedig elérkezett a New York-i divathét ideje, és masniból itt sem volt hiány, azonban volt bennük egy kis csavar: a tökéletes masnik helyett mindenfelé szalagok uralkodtak szabadon, sokféle formában. Például Evanie Frausto fodrász a Collina Strada bemutatóján a lovaslányokból inspirálódott (hiszen ők egyértelműen a szalagok megszállottjai), azonban keményített rajtuk egy kicsit. A hosszú, kézzel festett sifondarabokat három-, négy- és ötágú fonatokba építette be, különböző hosszúságú és színű variációkat létrehozva egyetlen modell fején. Frausto szavaival jellemezve a hajviseleteket „nincs szimmetria a megjelenésekben, csak sok-sok játékosság.”

szalagok

Kép: Vogue

Hasonló volt a helyzet Christian Siriano 15. évfordulós bemutatóján is, amelyet a balett iránti gyermekkori szerelme ihletett. Itt Lacy Redway fodrász tudta, hogy csakis a rózsaszín szaténszalag jöhet szóba.

szalagok

Kép: Vogue

Legyen az szatén, bársony vagy grosgrain, ennek a trendnek az a szépsége, hogy a szalagnak nem kell egy tökéletes minimasnira kötött hajkiegészítőnek lennie. Számtalan lehetőség, és igazából minden csakis a képzeletedre van bízva!

Forrás és képek: Vogue UK