×

Zenon Clinic: megnyílt a Fashion Street holisztikus szépségcentruma

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 10. 11.

A Zenon Clinic elegáns környezetben, a főváros szívében komplex orvosi és esztétikai szolgáltatáspalettával várja vendégeit, legyen szó testi és mentális egészségmegőrzésről, vagy szépészeti beavatkozásokról. 

Zenon Clinic: Az önbizalom áll a legjobban

Ez a hangzatos szlogen igencsak fején találja a szöget, amely sem a klinika dolgozóinak elhivatottságán, sem a szakmai felkészültségükön nem fog múlni. Erről nemcsak a a szépségklinikát megnyitó, edukatív sajtóbeszélgetésen győződhettünk meg, hanem az azt követő beauty workshopokon is. A Zenon Clinic orvosai és szakemberei őszintén, szakértői nézőpontból beszéltek az orvosesztétikai beavatkozásokról, az intim esztétikáról, az étkezési zavarokról és több, a társadalom jelentős részét érintő orvosi kérdésről, amelyekről sokan nem mernek beszélni.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᴢᴇɴᴏɴ ᴄʟɪɴɪᴄ (@zenonclinic) által megosztott bejegyzés

A paletta jóval túlmutat az esztétikai kezeléseken. A klinika szolgáltatásai közé egyedülálló módon kifejezetten olyan szakterületek kerültek be, amelyek szorosan kapcsolódnak a prevencióhoz, az egészségmegőrzéshez és a leggyakoribb esztétikai problémákhoz. Ilyen területek például a belgyógyászat és endokrinológia, labordiagnosztika, dietetika, nőgyógyászat, bőrgyógyászat, plasztikai sebészet és esztétikai orvoslás. Az esztétikai kezelések között megtalálhatóak a legmodernebb alakformáló eljárások, lézeres  és kozmetológiai kezelések.

AZ INTIM ESZTÉTIKA NEM A SZÉPSÉGIDEÁLOKRÓL SZÓL

A klinika egyik kiemelt szakterülete és szolgáltatása az intim esztétika, amely nem csupán szépészeti jellegű kezeléseket takar. Sok nő számára funkcionális problémák miatt is szükség lehet ilyen beavatkozásokra, például nagy mértékű fogyás vagy várandósság után. A kezelések egy része a természetes szülés után lazuló medencefenéki izomzat és hüvelyfeszesség javítását is segítik. Olyan esetekben is segíthet az intim esztétika, amikor vizelettartási probléma áll elő – egy probléma, amely a nemzetközi statisztikák szerint a kor előrehaladtával a nők mintegy 4,6-58,5%-át érinti. 

Dr. Szilágyi Vivien, a Zenon Clinic nőgyógyásza arra hívta fel a figyelmet, hogy nem egy esztétikai sztenderdnek való megfelelésről szól az intim esztétika. Meghatározó lehet az egészség, a szexuális élet minőségének javításában és az érintettek önbizalmának megerősítésében is. Kiemelte: minden intim esztétikai kezelés fájdalommentes, minimális beavatkozással jár, helyi vagy injekciós érzéstelenítéssel, ambulánsan végzik el a központ szakemberei.

A BOTOXRÓL TABUK NÉLKÜL

Az orvosesztétika minimál-invazív, tehát altatás és vágás nélküli beavatkozásokat takar. Célja a szépségharmonizálás, az arc előnyös vonásainak kiemelése, kisebb korrekciók és  az anti-aging. Olyan szépészeti beavatkozások, amelyeknél nincs komolyabb behatás. A páciens nem esik ki hosszabb időre a mindennapi életből, viszont ennek ellenére is látványosak az eredmények. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᴢᴇɴᴏɴ ᴄʟɪɴɪᴄ (@zenonclinic) által megosztott bejegyzés

Dr. Káli Gábor esztétikai orvos a leggyakoribb hiedelmekre reagálva kiemelte: a botoxinjekció a megfelelő, orvosi kézben, a megfelelő szaktudással, megfelelő pontokba helyezve teljesen ártalmatlan és  természetes hatásra is képes.

Legyen szó botoxkezelésről vagy hialuronsavas feltöltésről, a kezelések célja az orvosesztétikában nem a drasztikus átalakítás, sokkal inkább a harmónia megteremtése.

TEST ÉS LÉLEK EGYSÉGÉBEN REJLIK AZ EGÉSZSÉG ÉS A SZÉPSÉG

A Zenon Clinic különlegessége az orvosi és szakértői háttér mellett a 360°-os szolgáltatáspaletta, amely lehetővé teszi, hogy komplex, mindenre kiterjedő és személyre szabott kezelést nyújtsanak a pácienseknek. Például egy bőrprobléma kezelésére nem csak a kozmetológia vagy a bőrgyógyászat áll rendelkezésre.

Az orvosi és diagnosztikai háttér lehetővé teszi, hogy endokrinológiai, dietetikai vagy akár pszichológiai tényezőket is vizsgáljanak egy probléma hátterében. 

A klinika orvosai test és lélek egységében kezelik pácienseiket, felismerve a lelki problémák és testi tünetek összetett kölcsönhatását. A holisztikus megközelítés visszaköszön a klinika szakembereiknek együttműködésében is. Trenka Andrea Petra dietetikus például Lóki Eszter pszichológussal együttműködve segít az étkezési zavarok, drasztikus súlyváltozások okainak és megoldásának megtalálásában.

Trenka Andrea Petra, dietetikus
©Hirling Bálint

ÉLVONALBELI ORVOSTECHNOLÓGIAI ESZKÖZÖKKEL AZ EGÉSZSÉGES SZÉPSÉGÉRT

A Zenon Clinic különlegessége a kiemelkedő, a technológia élvonalába tartozó géppark, mely teljesen egyedülálló az ágazatban. Az egyik legnépszerűbb és az egészségmegőrzés szempontjából legfontosabb, modern eszköz az anyajegyeket a teljes testen feltérképező és mesterséges intelligencia segítségével elemző FotoFinder berendezés. Az esztétikai konzultációban kulcsfontosságú az Observ arcdiagnosztikai gép, ami teljes körű információt ad a bőr és az arc állapotáról. Az InBody testösszetétel mérés segítségével pedig saját testünk állapotát ismerhetjük meg részletesebben. 

Van, hogy sokkoló, de nagyon hasznos, ha szeretnénk tisztában lenni bőrünk állapotával annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legcélzottabb ápolásban részesítsük. 

Zenon Clinic

©Túri Márton