×

Papp Anita a Fashion Street által meghirdetett festőművészeti pályázat győztese

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 05. 24.

Elérkeztünk a Fashion Street Gallery és az ArtHungry közösen meghirdetett, négy hónapon át tartó művészeti pályázatsorozatának utolsó állomásához: a festőművészeti pályázat győztese Papp Anita lett. 

Lezárult a Fashion Street Gallery és az ArtHungry közösen meghirdetett, négy hónapon át tartó művészeti pályázatának utolsó része is. Ezúttal a festőművészek anyagait vártuk a „Balansz. Összhang. Harmónia.” jeligével meghirdetett kiírásra. Szerencsére ezúttal is nagyon sok magas minőségű munka érkezett, amelyek közül Papp Anita pályamunkája került ki győztesként.

A festőművészeti pályázat győztese: Papp Anita

A pályázati anyagokat alaposan áttekintve, továbbá a pályázati kiírásból (is) kiindulva, miszerint „fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása” valamint, hogy a „szervezők olyan alkotókat keresnek, akik friss látásmódjukkal, kreatív szemléletükkel új irányokat mutathatnak a hazai művészeti érában” – a zsűri Papp Anita pályázati anyagát választotta győztesnek. Bemutatkozószövegében az alábbiakat olvashattuk:

„Munkáimban a nosztalgia, a magány, a szorongás és az elidegenedés témáit kívánom feltárni, ezeket törékeny szépséggel állítva szembe, arra törekedve, hogy megtaláljam az egyensúlyt a szépség és a groteszk között. Folyamatosan a festészet és a fotó területein dolgozom, gyakran kombinálva a két médiumot különféle módokon. Festményeim készítése során mindig egy fotósorozattal kezdek és inspirálódok. Szeretek kísérletezni különböző tükröződő és tükörszerű anyagokkal, gyakran használok rézkróm lapot, amelyet meghajlíthatok, hogy torzítsam a rajta tükröződő arcokat.”

Kiállítás: június 13.

A zsűri részéről Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész írt részletesebb indoklást, akinek a véleményével egyetértett a zsűri többi tagja is. 

„Papp Anita szubjektív, vizuális megfigyeléseinek sorát önmaga felé fordítja. Monokróm hangulatú festményein saját testének és arcának részleteit különleges optikai nézőpontokból láttatja. Mintha titkokat felderítő görbetükrök képével jelenítené meg különleges kompozíciói által feltáró, következetes „önkép-sorozatát”. A személyes és objektív igazságok dinamikus küzdelme a valósággal olyan harmonikus és egymástól elidegeníthetetlen egységgé épül össze Papp Anita festményein, melyekkel költői módon meséli el álomszerű történeteit.”

Nagyon köszönjük a művészeknek, hogy részt vettek a pályázatunkon, és gratulálunk Anitának, akinek az anyagát június 13-tól egy ingyenes kiállítás keretein belül is megtekinthetitek majd a Deák Palotában!

A beérkezett pályázatokat ide kattintva tudjátok megnézni, és köszönjük, hogy végig figyelemmel kísértétek a felhívások alakulását. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fashion Street Budapest (@fashionstreetbp)

Borítókép: Papp Anita festménye