×

KOZMO Hotel: így érdemes turistának lenni a saját városodban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 12. 11.

Ha te is az a típusú turista vagy, aki nem szereti a járt utat, és az eldugottabb, izgalmasabb és főleg autentikusabb helyeket keresed, akkor van egy jó hírünk: a budapesti KOZMO Hotel és Étterem pont ezt az élmény kínálja! 

A körút szomszédságában megbúvó, egykori Távközlési Palota épületében kialakított ötcsillagos butikhotel, a Kozmo Hotel Suites & Spában a szezonváltást ünnepeltük az új menüvel, amit a kizárólag téli időszakban nyitva tartó étteremben kóstoltunk végig. Sült cékla, sütőtök, kacsamáj és pisztácia – az őszi-téli szezon legnépszerűbb összetevői színesítik a szezonváltás örömére kreált téli ételkínálatot. És ha azt gondolnád, ez egy kötelezően méltató cikk, tévedsz. A hét minden napján szívesen visszamennék, hogy újra megkóstoljam a fogásokat, és kipróbáljam a hotel egyéb szolgáltatásait. 

KOZMO Hotel: rejtett kincs a belvárosban

A Kozmo Hotel egy építészeti gyöngyszem. A szállodának otthont adó épület 1917-ben épült Magyarország legnagyobb távközlési központjaként, amely az első világháború időszakától kezdve 1999-ig működött. A butikhotel a történelmi hagyományok és a modernitás mesteri ötvözete. Már a belső udvarba érkezve olyan érzésünk van, mintha egy másik világba csöppentünk volna. És akkor még oda sem értünk a hotel egyik legszebb részéhez: az eredetihez hűen felújított, lenyűgöző történelmi lépcsősorhoz, amely az ország második legnagyobb főlépcsősora a Parlament után. Az eredeti lépcsőfokok, padlócsempék és oszlopok felújítása mellett a festett kazettás mennyezet, a kandeláberek és falikarok rekonstrukciója, valamint a főlépcsőház Zsolnay burkolatainak újragyártása is precíz kézimunkával történt. A történelem szépen renovált darabjain lépegetve aztán meg is érkezünk az étteremhez. 

Kozmo Étterem: kompromisszummentes gasztronómia 

A 2. emeleten található Kozmo Étteremben a visszafogott fények és meleg színek bensőséges hangulatot teremtenek – tökéletes kulissza egy kiváló vacsorához. Erről azonban már Feith Attila séf és csapata kezeskedik, akik színes, változatos menüt állítottak össze az új szezonra. A kínálatban egyaránt találhatunk hazai és egzotikus ízeket, ízletes szuvidált húsokkal készült fogásokat és izgalmas vegán kreációkat. 

Az örök kedvencek – konfitált illatos kacsacomb, angus marhaburger kacsamájjal, somlói galuska mellett a gasztronómia új üdvökéi is jelen vannak pisztáciás tiramisu, sült céklás humusz vagy vegán „darált marha” yaki udon formájában.  

Természetesen még a legismerősebb fogások is meglepetést tartogatnak a Kozmo konyhájától megszokott módon. De a lényeg, hogy az ízekben nem csalódtunk egyetlen fogásnál sem. Mindent épp csak annyira gondolnak újra, hogy az adott fogás ne szenvedjen csorbát. Személyes kedvencem a céklás hummusz, a dióhomokba forgatott kacsamáj és az illatos kacsacomb volt. 

Magas színvonal megfizethető árakkal a belföldi vendégekért

„A menü összeállításánál a trendek mellett figyelembe vettük vendégeink preferenciáit, így visszahoztunk néhány korábbi kedvencet. Emellett nagyobb hangsúlyt kapott a különféle alternatív táplálkozási irányzatok iránti igény, és természetesen az ételintoleranciás vendégek számára is igyekszünk megoldásokat nyújtani. Az egész év során fontosnak tartjuk a szezonális alapanyagok előnyben részesítését, ez a szempont is teljesült az új kínálatban” –  mondta Feith Attila, séf. 

A Bistro étteremben déltől 16 óráig egy szűkebb, de még mindig bőséges választékot nyújtó étlapról választhatunk, a Kozmo Étterem a bővített étlapjával pedig mindennap 18-tól 22 óráig tart nyitva. A Kozmo Hotel éttermeiben a magas színvonal megfizethető árakkal párosul, hogy a belföldi vendégek is részesei lehessenek az egyedülálló kulináris élménynek.

„Vezérelvünk, hogy maradandó élményt nyújtsunk vendégeinknek, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk a legmagasabb minőségű gasztronómiára – az alapanyagoktól a tálalásig. Célunk, hogy minél több elégedett vendéget láthassunk viszont éttermeinkben és rendezvényeinken” – mondta el a szálloda igazgatója, Gyarmathy Thomas.

Ha meghoztuk a kedved egy igazán unikális élményhez, foglalj asztalt még ma!