×

Ha megkóstolnád a karácsony kávés ízeit, akkor azonnal irány a Starbucks!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2018. 12. 10.

Az ünnepi időszakbana Starbucks kínálata is igazi kávékülönlegességekkel bővült,amiket nagyon nem érdemes kihagyni!

Téli csodaország a Starbucks kávézókban

A hideg időszakban az emberek másfajta ízeket és italokat részesítenek előnyben, előtérbe kerülnek ilyenkor a testesebb kávés italok, amelyek ízjegyei magukban hordozzák az ünnepi hangulatot. A Starbucks elkötelezett kávéspecialistaként megalkotta a Starbucks Christmas Blend és Starbucks Christmas Blend Espresso Roast kávékat, amelyek enyhén savas karakterükben a cédrusos és gyógynövényes fűszerességet ötvözik az intenzív, karamellásan édeskés ízvilággal.

A Christmas Blend kávé immár több mint 40 éves múltra tekint vissza. A Starbucks még csupán egy öt seattle-i egységből álló üzletlánc volt, amikor az év legünnepibb időszakának tiszteletére megalkotta a latin-amerikai, ázsiai, csendes-óceáni térségből származó és az érlelt indonéz kávébabok különleges keverékét. Az akkor még csak papírtasakokba csomagolva kapható Christmas Blend kávé hamar a vendégek karácsonyi hagyományainak szerves részévé vált: a következő években már visszaszámláló plakátok jelezték, hogy mikortól lesz kapható a Starbucks szezonális kedvence. Az eszpresszó rajongó fogyasztók kedvéért aztán a Starbucks a Christmas Blend Espresso Roast kávéval bővítette a kínálatát, amelyben a Christmas Blend fűszeres ízvilágát remekül ellensúlyozza a pörkölési eljárásnak köszönhető karamellás ízvilág.

A Starbucks Christmas Blend és Christmas Blend Espresso Roast sikere több évtized elteltével is töretlen, a minden évben egyszer érkező kávékülönlegességek azóta is elmaradhatatlan részei az ünnepi hangulatnak.

„A Christmas Blend aromái jól passzolnak a tél és az ünnep gazdag desszertjeihez, a fűszeres ízvilág remekül illik a csokoládés desszertekhez, mint a háromféle belga csokoládéval készült Tripla csoki tortánk vagy a Kókuszos csokoládétortánk. – vélekedik Szabó Dominika, a Starbucks kávémestere. – Ha pedig otthonunkban fogyasztjuk a Christmas Blend Espresso Roastot, akkor a karamellás íz tökéletes kísérője lehet egy igazi diós zserbónak, bejglinek vagy hókiflinek. És ha esetleg saját konyhánkban desszertet is készítenénk a Starbucks kávéiból, akkor a pofon egyszerű kókuszos tekercset javaslom, amit sütni sem kell, így bárki bátran nekiállhat.”

Bármelyik Christmas Blend karácsonyi őrleményre essen is a választás, kimért formában mindkét kiadásból vásárolhatunk, így a kávérajongók otthonukban is élvezhetik a Starbucks-élményt.

A Starbucks célja, hogy a vendégeket a téli kávékülönlegességek elfogyasztása közben meleg, karácsonyi hangulat járja át. Éppen ezért a baristák kérésre a szezonális italkülönlegességek – aGingerbread Latte, a Toffee Nut Latte és a Christmas Brulee Latte – mellett a kávézó teljes kínálatban szereplő bármely kávét elkészítik a speciális Christmas Blend és Christmas Blend Espresso Roast kávéőrleményekből is. Kóstoljátok meg a Fashion Streeten is!