×

Az ördög nem alszik: Lil Nas lett Jean Paul Gaultier új múzsája

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 09. 26.

Mióta Lil Nas csillaga felragyogott – igen, a tizennégy (!!) platinával értékelt Old Town Roaddal, amiben ugye egy  meleg feka lovagolgat arcul csapva ezzel a hagyományos country híveit, meg amúgy egész Amerikát –, úgy tűnik, nincs megállás, ezúttal a francia divatház múzsája lett.

Összegyűjtöttük az alapvető tudnivalókat Roy Halston Frowickról, aki Karl Lagerfeld szerint a hetvenes években megalkotta és meghatározta a nagybetűs amerikai stílust. 

Az a bizonyos csillagragyogás a fent említett videóval csak a kezdet volt, amely aztán még fényesebben ragyogott mikor öltáncot lejtett a Sátánnak egy következő videóklipben, a Monteroban – csak hogy a legfontosabb mérföldköveket említsük – , még magasabbra téve a lécet, már ami a polgárpukkasztást és a határok áthágását illeti. A huszonkét éves énekes/rapper tehát jól bevált témájához nyúlt, és ismét az ördögöt festette, de ezúttal nem a falra, inkább a ruhájára, és szerencsére ehhez lelkes társat is talált, a prűdnek cseppet sem nevezhető francia divattervező személyében. Így amikor meghallottuk, hogy az énekes Jean Paul Gaultier-vel kollaborál, valami egészen elképesztően nagy dobásra számítottunk. Ezt ebben az esetben mondjuk nem kaptuk meg, hiszen mindössze egyetlen – valószínűleg a Montero által ihletett – szett látott eddig napvilágot, ami cserébe annyira csúnya, hogy már szép, és amivel Lil Nas ugyanazokat a konzervatívokat hergeli tovább, akik már amúgy is kikészültek a fent említett sátántácon. 

De hogy ne maradjatok polgárpukkasztás nélkül, azért küldünk nektek egy képet, amellyel Lil Nas épp debütáló albuma világra jövetelét ünnepli.

Azt egyébként fontos megjegyezni, hogy Gaultier – Lili Nas-szel ellentétben – sohasem provokált csupán a provokáció kedvéért, nála mindig találhattunk valami mögöttes célt, ha mást nem, a férfias férfiideállal kapcsolatos társadalmi normák aláásásának célját, rengeteg tehertől megszabadítva ezzel a sokszínű és többek között homoerotikus célközönségét. Mindezt persze úgy, hogy végig önazonos tudott maradni, mind ő, mind a birodalma arculata.

Így amikor ezek ketten egymás nyakába borultak, már vártuk azt a valami izgalmas és megfoghatatlan dolgot, ami Lil Nas pofátlan és Gaultier cizellált és megfontolt önkifejezésmódjából származhat. Ehelyett kapunk egy jófajta sátános pizsit, mert végülis valóban, már egyikőjüknek sem kell bizonyítani semmit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jeanpaulgaultier)

Az Olaszországban készített alsó és felső-kombó erősen limitált, stílszerűen összesen 666 darab készült belőle, darabja pedig 333 euróba kerül, vagyis a kettő együtt összesen 666-ba, csak hogy kijöjjön a matek. Előrendeléseket már le lehet adni ezen az oldalon, ha esetleg, a szállítások pedig október 20-tól kezdődnek.