×

Megérkezett „The Rock”, az Hermès első férfi táskája!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 02. 15.

A párizsi divathét sosem múlhat el nagy debütálások és fontos mérföldkövek nélkül, nem volt ez másként most sem: az Hermès 2022-es őszi-téli kollekciójának bemutatóján prezentálták a divatház első, férfiaknak készült kézitáskáját, amellyel megszületett a divatipar legújabb ikonja.

A 2022/23-as őszi-téli kollekciókat felvonultató Budapest Central European Fashion Week három napon keresztül, február 4. és 6. között, két különböző helyszínen – a Királyi Lovarda épületében és a Szépművészeti Múzeumban – valósul meg. A bemutatók mellett azonban lesznek olyan programok is, amelyek a nagyközönség számára is ingyenesen és meghívó nélkül lesznek látogathatóak: ilyen lesz február 5-én és 6-án a Deák Palotába szervezett kiállítás, ahol öt hazai tervező legújabb kollekcióját tekinthetitek meg.

A szóban forgó darab fekete, persze mi más lehetne egy már elméletben is klasszikusnak számító táska, ez alapján pedig a dizájnt sem tolták túl csak azért, mert férfiaknak készült: a szokásos Birkin Bagtől mindössze egy kicsit tér el, magasabb és tágasabb annál, hogy megfeleljen a HAC-nak (Le Haut à courroies), a legelső Hermès kézitáskának. Persze a tervezők nem feledkeztek meg arról, hogy 2022-t írunk, éppen ezért modernizálták egy kicsit, és olyan sikkes és praktikus elemeket varázsoltak rá, mint a vastag láncos kulcstartó, ami össze is köthető a táska frontjára varrt minizsebbel. Maradva a hagyományoknál az anyaga matt bőr, amin mondjuk csodálkozunk, hiszen a divatház tavaly jelentette be, hogy micéliumból (gombaszármazék) fejleszt vegán bőrt a leendő utazóstáskáinak, de mindegy.

Hogy a termék bevezetése valóban piaci rés-e, azt nem tudjuk, de az tény, hogy az Hermès férfiakból álló rajongótábora egyre csak bővül az utóbbi időben, köszönhetően olyan stílusikonoknak, mint Kanye West, Pharrell és Virgil Abloh, akik nyilvánosan is letették voksukat a francia divatház mellett. A divatőrültek legújabb státuszszimbólumát egyelőre nem árazták be, ennek ellenére sejthetjük, hogy milyen árkategóriában mozog majd, ahogyan azt is, hogy ettől függetlenül hamar be fog telni az éves várólista.