×

Gigi Hadid az ukrán népnek ajánlotta a divatheteken megkeresett pénzét

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 03. 8.

A kortárs divat legkeresettebb szupermodellje egy szívhez szóló Instagram-bejegyzésben jelentette be konkrét elkötelezettségét Ukrajna támogatása iránt – nem feledkezve meg a palesztin drámáról sem –, de persze Mila Kunis és férje sem hagyták szó (és segítség) nélkül az eseményeket. 

Amikor olyan szintű humanitárius válsággal szembesülünk, mint ami jelenleg Ukrajnában zajlik, nehéz azonnal tudni, mit is kellene tenni. Sokan abba menekülnek, hogy szüntelenül posztolgatnak és véleményt formálnak a bonyolult geopolitikai helyzetről, mintegy megerősítésképpen, éppen azért, mert bár érzik a késztetést, hogy valamit kellene tenni, abban viszont egyáltalán nem biztosak, mindezt hogyan tegyék. Szerencsére egyes közéleti személyiségek példát mutatnak azzal, hogy konkrét forrásokat biztosítanak az ukrán menekültek megsegítésére, vagy épp azok számára, akik még mindig a helyszínen próbálnak boldogulni. Ettől persze a helyzet sajnos nem fog megoldódni, ahogy pontot sem fog tenni a háború végére, mégis jó látni, amikor a hírességek a jó cél érdekében használják a hírnevüket és a pénzüket. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gigi Hadid (@gigihadid) által megosztott bejegyzés

Az elmúlt hetekben Gigi Hadid volt az egyik legfontosabb szereplője a 22/23-as őszi téli kollekciókat felvonultató divatbemutatóknak, amelyek során olyan márkák kifutóin sétált végig – többek között –, mint a Michael Kors, a Versace vagy épp Vivienne Westwood. A modell most az Instagramon jelentette be, hogy mindazt, amit ez idő alatt keresett, Ukrajna javára ajánlja fel, amely az utóbbi hetekben az orosz invázió áldozatává vált.

Barátom és kollégám, Mica Argañaraz nyomdokait követve megígérem, hogy a 2022-es őszi bemutatókon szerzett bevételeimet az ukrajnai háborúban szenvedők megsegítésére, valamint a palesztin háborúban szenvedők támogatására ajánlom fel. Szemünknek és szívünknek nyitva kell lennie minden emberi igazságtalanság előtt. Tekintsük egymást mindannyian testvéreknek, túl politikán, etnikumon és valláson, mert a nap végén ártatlan emberek fizetnek az életükkel a háborúért, nem a vezetők.

A modell persz nem az egyetlen híresség, aki nyíltan állást foglalt és segítséget nyújtott. Így tett többek között az ukrán származású Mila Kunis és férje is, Ashton Kutcher: a színészpár több mint 6,8 millió dollárt gyűjtött Ukrajna számára a pénteken indított GoFundMe-oldalon keresztül, amelynek célja 30 millió dollár összegyűjtése. Ezt persze nem kizárólag másoktól várják, ők is ígéretet tettek arra, hogy a saját zsebükből 3 millió dollárral támogatják az indított kezdeményezést. „Ma büszke ukrán vagyok” – írta Kunis a GoFundMe-oldalán. „Míg a családom 1991-ben érkezett az Egyesült Államokba, én az ukrajnai Csernyivciben születtem 1983-ban. Az ukránok büszkék és bátor emberek, akik megérdemlik a segítségünket, amikor szükségük van rájuk.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mila Kunis (@mila_kunis_officiall) által megosztott bejegyzés

Cover: ©Vogue/Off White FW22