×

Átadták a Starbucks Kávéköltők versíró pályázat díjait

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 04. 18.

A Starbucks Magyarország ötödik alkalommal hirdette meg Starbucks Kávéköltők névre keresztelt versíró pályázatát, amelynek díjait a Magyar Költészet Napján, április 11-én adták át. A zsűri közel 200 pályázat közül választotta ki az öt döntőst, majd a nyertest.

Kávé – szövetséges vagy ellenség (vagy épp egyszerre mindkettő), amelyről a függők képtelenek lemondani az egyedülálló ízélmény, az általa érzett hatás, vagy szimplán a kávéivás  rituáléja miatt. A szívet dobogtató fekete alternatívája a koffeinmentes változat, amely szintén sok kérdést felvet az egészség szempontjából, megpróbáltunk utánajárni az igazságnak.

A Starbucks Kávéköltők pályázat idei témája a természet volt, az erre beérkező közel 200 pályázat közül a szakmai zsűri tagjai, Seres Lili Hanna, Pion István és Csalár Bence választották ki az öt döntőst, akik a The Workshopban megrendezett eseményen a nagyobb közönség előtt is előadhatták költeményeiket. Az idei versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, aki a szakmai elismerésen és az értékes ajándékcsomagon túl, részt vehet a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2023-as irodalmi nyári táborában is.

A Starbucks verspályázatának kiemelt célja a kávéházi kultúra és az irodalom kapcsolatának erősítése. 

A pályázatra beérkezett közel 200 verset a szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Pion István költő, slammer, újságíró és szerkesztő, Seres Lili Hanna költő, az ELTE BTK doktori hallgatója, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, valamint Csalár Bence nemzetközileg is elismert divatújságíró és kreatív szakember. A díjátadó rendezvénynek idén először nem a Starbucks egyik kávézója adott otthont, hanem a The Workshop, ahol egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül bemutatkoztak az idei döntősök, a szakmai zsűri pedig a pályázat értékeléséről mesélt. A beszélgetést Nyáry Luca moderálta. Az öt döntős pályázó közül az ide versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, Turbékolás és Csaholás című versével, amely a Starbucks Facebook-oldalán olvasható. 

Pászthy-Lénárt Flóra

„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén rekordszámú pályázat érkezett a kiírásunkra. A közel 200 jelentkezés bizonyítja, hogy milyen nagy igény van az ilyen jellegű lehetőségekre a kezdő irodalmárok számára. Hálásak vagyunk minden partnerünknek, akik szakmai ismereteikkel és tanácsaikkal segítenek bennünket, külön köszönjük a zsűri tagjainak és a Fiatal Írók Szövetségének, hogy velünk tartanak. Gratulálunk az idei pályázat döntőseinek és a nyertesnek, bízunk benne, hogy hozzájárulhattunk irodalmi karrierjük elindításához és még sokat fogunk hallani sikereikről” – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.