Legalábbis az Audi – Dining Guide szerint, amely idén is kihirdette a TOP 100 éttermet, amelyben az alternatív vendéglátóhelyek is szerepet kaptak. Íme a legjobbak a Balaton körül, ha megéheznétek a hétvégi csobbanások során!
De kezdjük a legelején, mit is jelent az, hogy alternatív vendéglátóhelyek, és miért fordított idén kiemelt figyelmet rájuk az Audi – Dining Guide Topp 100 Étteremkalauz? Azért, mert ezek az egységek egyre erősebben vannak jelen a hétköznapok gasztronómiai kínálatában, és nagy népszerűségnek örvendenek. Herczeg Zoltán szavaival élve:
A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek az alternatív vendéglátóhelyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.
De nemcsak a Dining Guide, hanem a Wolt számára is kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, így a két cég együttműködésének fő célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése. Kooperációjuknak köszönhetően a Wolt applikációban külön kiemelést kapnak a Dining Guide által összeállított listák vendéglátóhelyei, köztük az Étteremkalauz Top100 lista éttermei és a legjobb alternatív vendéglátóhelyek is.
Hiszen nincs is jobb egy kiváló burgernél a tó partján a naplementében, egy harapás a habosra kelesztett, buborékos tésztájú pizzából a hőségben, vagy épp egy meleg ramennél az esősebb nyári éjszakákon.
Megalkuvást nem ismerő, kőkemény kísérletezés a Balaton északi partján. Grill és parázs, szén és tűz, füst és hús várnak. Egészéves szezont építő, példamutató vállalkozás, kiváló hamburgerrel, és nagyszerű kávéval.
Zamárdi partjának szezonálisan nyitva tartó gyöngyszeme ez a laza hangulatú, de komoly minőségű konyhával dolgozó bisztró. Újragondolt strandételeket, izgalmas alapanyagokat, folyamatos kísérletezést és igazi partmenti találunk itt.
View this post on Instagram
A kalózkodás 2003-ban kezdődött, amikor a fövenyesi egység megteremtette a Magyarországon addig nem létező strandbisztró fogalmát. A kortárs beach-food kategória legszebb példáit továbbra is náluk találjuk.
View this post on Instagram
Csendes parázslás a Sió partján. A pitmaster hozzáértő keze alól egymás után kerülnek ki a hétvége páratlan BBQ-fogásai, hétköznap pedig házi szószokkal megcsavart hamburger és pulled pork variációknak örülhetünk.
View this post on Instagram
Bringapont, reggeliző, kávézó és pékség Csopakon. Akár átutazóban tekerünk ide, akár kovászos kenyeret vinnénk, akár pezsgővel kísért brunch-helyszínt keresünk francia péksüteményekkel, a Buborékban pezsgés és vendégszeretet vár.
View this post on Instagram
Na, mi elindultunk tesztelni!
Borítókép: Bitang Burger