×

Ezek a legjobb alternatív vendéglátóhelyek a Balatonon

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 15.

Legalábbis az Audi – Dining Guide szerint, amely idén is kihirdette a TOP 100 éttermet, amelyben az alternatív vendéglátóhelyek is szerepet kaptak. Íme a legjobbak a Balaton körül, ha megéheznétek a hétvégi csobbanások során!

De kezdjük a legelején, mit is jelent az, hogy alternatív vendéglátóhelyek, és miért fordított idén kiemelt figyelmet rájuk az Audi – Dining Guide Topp 100 Étteremkalauz? Azért, mert ezek az egységek egyre erősebben vannak jelen a hétköznapok gasztronómiai kínálatában, és nagy népszerűségnek örvendenek. Herczeg Zoltán szavaival élve:

A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek az alternatív vendéglátóhelyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.

De nemcsak a Dining Guide, hanem a Wolt számára is kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, így a két cég együttműködésének fő célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése. Kooperációjuknak köszönhetően a Wolt applikációban külön kiemelést kapnak a Dining Guide által összeállított listák vendéglátóhelyei, köztük az Étteremkalauz Top100 lista éttermei és a legjobb alternatív vendéglátóhelyek is.

Hiszen nincs is jobb egy kiváló burgernél a tó partján a naplementében, egy harapás a habosra kelesztett, buborékos tésztájú pizzából a hőségben, vagy épp egy meleg ramennél az esősebb nyári éjszakákon.

Íme a legjobb alternatív vendéglátóhelyek a Balaton környékén!

BITANG BURGER & COFFEE SHOP – ALSÓÖRS

Megalkuvást nem ismerő, kőkemény kísérletezés a Balaton északi partján. Grill és parázs, szén és tűz, füst és hús várnak. Egészéves szezont építő, példamutató vállalkozás, kiváló hamburgerrel, és nagyszerű kávéval.

alternatív vendéglátóhelyek balaton

TIKI BEACH BISTRO – ZAMÁRDI

Zamárdi partjának szezonálisan nyitva tartó gyöngyszeme ez a laza hangulatú, de komoly minőségű konyhával dolgozó bisztró. Újragondolt strandételeket, izgalmas alapanyagokat, folyamatos kísérletezést és igazi partmenti találunk itt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiki Beach Bisztro (@tikibeachbisztro)

 

KALÓZ STRANDBISZTRÓ – FÖVENYES

A kalózkodás 2003-ban kezdődött, amikor a fövenyesi egység megteremtette a Magyarországon addig nem létező strandbisztró fogalmát. A kortárs beach-food kategória legszebb példáit továbbra is náluk találjuk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kalóz Strandbisztró (@kalozstrandbisztro)

 

DÉLI PART WOODFIRED BBQ – SIÓFOK

Csendes parázslás a Sió partján. A pitmaster hozzáértő keze alól egymás után kerülnek ki a hétvége páratlan BBQ-fogásai, hétköznap pedig házi szószokkal megcsavart hamburger és pulled pork variációknak örülhetünk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Déli Part Woodfired BBQ (@delipart_woodfiredbbq_siofok)

 

BUBORÉK – CSOPAK

Bringapont, reggeliző, kávézó és pékség Csopakon. Akár átutazóban tekerünk ide, akár kovászos kenyeret vinnénk, akár pezsgővel kísért brunch-helyszínt keresünk francia péksüteményekkel, a Buborékban pezsgés és vendégszeretet vár.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buborék Csopak (@buborekcsopak)

Na, mi elindultunk tesztelni! 

Borítókép: Bitang Burger