×

Uzsonna királyi módra, avagy a délutáni teamenü a Kempinskiben

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 23.

Ha feldobnánk egy átlagos munkanapot, ha a saját városunkat akarnánk tursitaként élvezni, vagy csak egy csepp luxust csempésznénk a mindennapokba, irány a The Living Room. A délutáni teamenü a Kempinskiben új szintre emeli az ötórai szeánszot!

Nem túl gyakori jelenség, de ugye sosem lehet tudni! Arra az esetre, ha teadélutánra lennénk hivatalosak az angol királynőhöz, összegyűjtöttünk nektek néhány jótanácsot és egy sor érdekességet a témában.

Mindig írunk arról, ha a Kempinskiben van valami újdonság, nemrég a The Living Room szintén minden gasztroigényt kielégítő villásreggelijéről írtunk. Az élmény (szerencsére) még el sem kezdett halványulni, és már itt is a legújabb finomság. A Budapest Afternoon Tea névre hallgató délutáni teaszeánsz, egy újabb ötcsillagos élmény. És ha valakiben felmerülne a kérdés, hogyan lehet ebben a kánikulában teázni, amikor még a kávét is csak jeges verzióban lehet elviselni, hát elmondom: minden további nélkül. Egyrészt azt jól tudjuk, hogy a hőségben a forró italok élettani hatásai áldásosak, persze szenvedni nem kell, nem az a cél. Másrészt a The Living Roomban a kellemes atmoszféra a megfelelő hőmérséklettel azonnal elfeledteti az emberrel, hogy mi zajlik odakint. Személy szerint ráadásul én sokkal inkább vagyok kávés, mint teás típus, de az élmény behúzott egy strigulát a tea pro oszlopába. Ez persze a finom és bőséges falatoknak is köszönhető.

Délutáni teamenü a Kempinskiben – nem csak 5 órakor!

A délutáni kávémat kihagyva nem volt kérdés, hogy a kiváló minőségű szálas teák közül koffeines verziót fogok választani. A legszimpatikusabb az volt, hogy nem nekem kellett a teát áztatgatni, az elegáns teáskanna már készen szervírozza a gőzölgő italt igény szerint. Legyen egy aromás zöld tea a test és lélek felfrissítésére, vagy egy koffeinmentes infúzió a kikapcsolódáshoz. A választék még a legnagyobb tearajongókat is kielégíti. English breakfast, earl grey, Darjeeling tavasz, oolong. A legfinomabb shizuoka sencha, jázmingyöngy, reggeli harmat, vagy matcha. Vanília rooibos, gyümülcsös kamilla, pirosbogyós, ayurveda gyógynövények és gyömbér. 

Ráadásul aki megbolondítaná az élményt, vagy már késő délután leteszi a lantot, a teamenüt kiegészítheti egy pohár pezsgővel is. Mert élni tudni kell, a Kempinskiben pedig lehet is! De mivel én enni jobban szeretek, mint inni, maradtam egy finom jázminos zöldteánál. 

Könnyed falatok, magyarédes desszertek

Miután a teát kiválasztottuk, megérkezik az uzsonna egy igen guszta kínáló állványon. A felhozatal első ránézésre sem csak a szemet gyönyörködteti, két emeletnyi finomság vár  a tearajongókra. Az „alsó emeleten” található könnyű szendvicsek között olyan ízkombinációk találhatóak, mint görögszénás kecskesajt uborkával, füstölt lazac krémsajttal és kapribogyóval, pulykasonka szárítótt paradicsompestóval vagy érlelt mangalicasonka lilahagymalekvárral. Minden feltét természetesen a házi készítésű péksüteményeken tálalva, mint a mini fonott kalács (személyes kedvencem), rozscipó vagy sajtos pogácsa. Ezután pedig jöhet a desszertkínálat a „felső emeleten” – minden süteményből kóstolhatunk egy (ezen a ponton szerencsére) miniverziót. Az édességek a tipikus magyar ízvilágot vonultatják fel, mint a házi almás- és túrósrétes, Sacher és Eszterházy kocka illetve a képviselőfánk. Nagy szerencse, hogy nem ebédeltünk előtte! Lévay Ádám executive chef ugyanis a kiváló minőségű szálas teakínálathoz ismét egy nagyon kellemes ízharmóniát komponált délutáni uzsonna címszó alatt. 

„Budapest Délutáni Tea kínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy a vendégek betekintést nyerjenek a magyar ízvilágba, miközben élvezik a The Living Room meghitt hangulatát. Kézműves szendvicseink gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, akárcsak a magyaros desszertválaszték, amelyben az egyedülálló, frissen sült almás és túrós rétes is szerepel.”