×

A nude szerelmeseinek: jöhetnek a meztelen, natúr körmök!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 29.

Idén nyáron a natúr körmök kerülnek a főszerepbe a nude árnyalatú ruhák és sminkek után. A trend azon túl, hogy nagyon sikkes, ráadásul még idő- és pénztárca kímélő is. 

Úgy tűnik, leáldozott a hosszú, épített műkörmöknek és az extravagáns, színes mintáknak. Hailey Bieber talán a maximalista körmök koronázatlan királynője, de minden valószínűség ellenére a TikTok most 180°-os fordulatot vett a körömtrendek terén. Elfelejthetjük az élénk színeket, mivel a natúr, selymes, rózsaszín fényű körmöké a főszerep 2023 nyarán. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge) által megosztott bejegyzés

Újabb TikTok trend alert: jöhetnek a natúr körmök!

Abból ítélve, hogy natúr körmök árasztják el az Instagram-feedemet, úgy tűnik, kevesen tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy minél kevesebbet foglalkozzanak a körmeikkel a nyári kánikulában. Érthető, hiszen kinek van kedve 2-3 hetente egy szalonban dekkolni 2 órán keresztül? A TikTok content creator, @sydneyv.nichols odáig jutott, hogy 2023 nyarát “naked nail girl summer”-nek titulálja. (Ami magyarul talán natúr körmös lány nyarára fordítható). Ez tulajdonképpen tükrözi a csendes-luxus jelenlegi hangulatát. Az átgondolt, alig-észrevehető manikűrről üvölt a sikkes és kifinomult stílus. Ha időtlen és kifinomult külsőt szeretnél, ez a manikűr telitalálat.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) által megosztott bejegyzés

Fő az egészség

A trend pontosan olyan, amilyennek hangzik: csiszolt, könnyed, elegáns. A körömvégi fehér természetesen és tisztán jelenik meg — ehhez pedig komolyan egészséges körmökre van szükség. A vitaminhiány szóba sem jöhet (mivel az eléggé meglátszik a köröm felületén). Alix Earle is arra sarkallja követőit, hogy szabaduljanak meg műkörmeiktől, és hagyják a körmeiket lélegezni kicsit. Sokszor észre sem vesszük, de az éveken át tartó géllakkozásnak és körömépítésnek köszönhetően elvékonyodik. Esetleg megsárgul a körömlemezünk, ami valljuk be, nem túl szép — és még fájhat is. Azonban ha kicsit szabadon hagyod a körmeid, pár hét után visszanyerik régi formájukat, és sokkal magabiztosabban fogod érezni magad lakk nélkül is. 

@alixearle

Is this a hot take?

♬ original sound – alix earle

Hogyan készítsd el?

Két módja is van a manikűr elkészítésének. Az első változat a teljesen színmentes köröm, kifogástalanul hátratolt és nyírt kutikulával, polírozott körömlemezzel és maximum egy vékony réteg fényes, de átlátszó alaplakkal. Emellett fontos a körömágyak ápolása is, amire használhatsz finomabbnál finomabb illatú olajokat.

Nem szeretnél teljesen csupasz körmöket? Ne aggódj, a trend másik változata a tompa rózsaszínes árnyalatokra festett köröm — amelyek a hamis natúr kinézetet adják. A többek között Sofia Richie és Margot Robbie által kedvelt manikűr elkészítéséhez elsősorban a The Gel Bottle Au Naturel árnyalatát javasolják. A Instagram It lányainak kedvence a Chanel Le Vernis Nail Color Ballerina 111 tejes árnyalata, de az Essie Ballet Slipper 6 is egy tökéletes alternatíva, két vékony rétegben felkenve. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik) által megosztott bejegyzés

Angyalkörmök

Mindeközben a sztárok manikűröse, Tom Bachik, megalkotta az „angyalköröm” kifejezést, hogy leírja azt az áttetsző rózsaszínt, amellyel Selena Gomez körmeit készítette. Végülis ki mondta, hogy egy minimalista manikűrnek unalmasnak kell lennie?

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik) által megosztott bejegyzés

Mi imádjuk ezt a trendet, mert nem csupán időt és pénzt takaríthatunk meg, de még a körmünk egészségének is jót tesz. Mit gondolsz, te kipróbálod ezen a nyáron a naked nails trendet? 

Forrás & Cover: Glamour UK