×

Kezdődhet az ünnepi készülődés!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 11. 21.

Kevesebb mint két hét múlva december, ez pedig egyet jelent az ünnepi készülődéssel! Szerencsére az üzletek is így gondolják, ugyanis már hetek óta igen széles kínálattal várják a vásárlókat.

Az idő egyre hűvösebb, előkerülnek a sapkák, sálak, melegebb kabátok, és természetesen érkeznek a Starbucks téli italkülönlegességei is, amelyek ismerős ízekkel és újdonságokkal várják a kávé szerelmeseit.

Bármennyire is klisés, ahogy beköszöntött a november, úgy lett úrrá rajtam az ünnepi hangulat is. Folyamatos késztetést érzek arra, hogy elkezdjem a dekorálást, inspirációkat nézek Pinteresten, megállás nélkül bújom a boltok oldalait, és a lelkesedésem kicsit sem akar csillapodni. Éppen ebből adódóan gondoltam úgy, hogy összegyűjtöm az abszolút kedvenceimet, hátha titeket is meginspirálnak. Kezdődhet az ünnepi készülődés!

Étkező

A karácsonyi dekorációk szinte azonnal varázslatos hangulatot teremtenek az étkezőben, így téve emlékezetessé az ünnepi vacsorákat és összejöveteleket. Illatos gyertyák, díszes terítők és tányéralátétek, ünnepi színekben pompázó szalvéták… Csak hogy párat említsünk. Íme pár nagy kedvenc!

ünnepi készülődés

Asztalterítő / Kép: Zara Home

ünnepi készülődés

Süteményes tál / Kép: H&M

ünnepi készülődés

Szalvétagyűrűk / Kép: Zara Home

ünnepi készülődés

Szövet szalvéták / Kép: Flying Tiger

Nappali

Személy szerint a lakásban a legtöbb időt valószínűleg a nappaliban töltöm. Éppen ezért is érzem küldetésemnek, hogy a lehető legjobban dekoráljam ki ezt a helyiséget. Gondolok itt díszpárnákra, girlandokra, mindenféle kis díszre és persze rengeteg gyertyára.

ünnepi készülődés

Dísz / Kép: Zara Home

Illatgyertya / Kép: H&M

ünnepi készülődés

Dísz / Kép: Flying Tiger

ünnepi készülődés

Girland / Kép: Butlers

Díszpárnák / Kép: H&M

Konyha

Az ünnepi sütés-főzés sokkal izgalmasabb karácsonyi eszközökkel: mintás evőeszközök, tálak, színes konyharuhák, karácsonyi bögrék. Utóbbiból már egy teljes gyűjteményem van, de őszintén, karácsonyi bögrékből sosem elég. 

ünnepi készülődés

Bögre / Kép: Flying Tiger

ünnepi készölődés

Konyharuha / Kép: Zara Home

ünnepi készülödés

Sütőformák / Kép: Zara Home

ünnepi készülődés

Receptkönyv / Kép: Flying Tiger

Karácsonyfa

Otthon mindig volt egy színkombináció, ami szerint díszítettük a fánkat: piros/bordó és arany. Ehhez annyira hozzászoktam, hogy a saját karácsonyfánkat is ilyen színekbe öltöztetem, viszont szeretek egy-két extrább díszt is hozzáadni. Egyre több helyen lehet kapni mindenféle díszt: kisautó, popcorn, focilabda, stb. – lényegében bármi, amit el tudsz képzelni. Emellett szeretem még fényfüzérekkel díszíteni a fát, de a legújabb mániám a masnik. 

ünnepi készülődés

Dísz / Kép: Zara Home

Dísz / Kép: Flying Tiger

Dísz / Kép: H&M

ünnepi készülődés

Fényfüzér / Kép: Butlers