×

Török Jutta nyerte a Fashion Street digitális illusztráció pályázatát

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 03. 18.

Török Jutta nyerte a Fashion Street Gallery és az ArtHungry közösen meghirdetett digitális illusztráció pályázatát. A szakmai zsűri választása kicsit nehezebb volt, mint az előző, fotóművészeti pályázat, de végül sikerült konszenzusra jutni.

A Fashion Street Gallery és az ArtHungry közös pályázatsorozatának első állomása zajlott le csütörtök este a Deák Palotában. A fotóművészeti felhívás győztesének pályázati anyagát tekinthettük meg egy ünnepélyes megnyitó keretein belül.  Kostyál Anna kiállítása április 3-ig megtekinthető a Deák Palotában – ennek apropóján egy interjút is készítettünk a művésszel.

Lezárult a Fashion Street Gallery és az ArtHungry közösen meghirdetett, négy hónapon át tartó művészeti pályázatának második része. Ezúttal a digitális illusztrátorok anyagait vártuk, a „Balansz. Összhang. Harmónia.” jeligével meghirdetett pályázati kiírásra. Nagyon sok magas minőségű munka érkezett, amelyek közül Török Jutta pályamunkája került ki győztesként.

A digitális illusztráció pályázat győztese: Török Jutta

A szakmai zsűri egy hosszú, közös beszélgetés során hozta meg azt a döntést, amely szerint Török Jutta pályázati anyagát választja győztesnek. A döntésben vendégzsűriként részt vett Mészáros Lúcia is, hiszen mind a négy művészeti ágban csatlakozik az állandó zsűrihez egy, a szakmában aktívan tevékenykedő művész.

Lúcia a döntés során hangsúlyozta, hogy Jutta anyaga egyrészt megállja a helyét önálló kiállítási anyagként, másrészt érzékelhető egyfajta pozitív könnyedség, amellyel a divatillusztrációk készültek. 

Szurcsik József Munkácsy-díjas festőművész és Tábori Simon José, az ArtHungry alapítója emellett kiemelte, hogy a divatillusztrációk mennyire összhangban vannak a Vasarely-féle színskálával. Gratulálunk Juttának!

A pályázat folytatódik!

Nagyon köszönjük a művészeknek, hogy részt vettek a pályázatunkon, és gratulálunk Juttának, akinek az anyagát április 4-től egy kiállítás keretein belül is megtekinthetitek majd a Deák Palotában!

A beérkezett pályázatokat ide kattintva tudjátok megnézni, és ne feledjétek, a pályázat folytatódik: április elsejétől a grafikusoké a főszerep!