×

Nemzetközi díjat nyert a Herz New York Coffee Roasters

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 07. 10.

Újabb nemzetközi sikernek örvendhetünk, most a kávé világában. A Herz New York Coffee Roasters megnyerte a legrangosabb formatervezési díjat, a Coffee Design Awardot, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar termékek világszínvonalúak!

Mert nassolni bűnözés nélkül is lehet! Íme 5 egészséges nyári nasi, amik nemcsak finomak, de energiát is adnak, mindezt plusz kilók nélkül!

A Herz New York Coffee Roasters  a Koppenhágában, június 27-29 között rendezett World of Coffee 2024 show-n mutatta be a Herz Coffee minőségi kávéit a specialty kávé kedvelőinek. A márka a Packaging kategóriában pályázott a környezetbarát, multifunkciós fémdoboz csomagolásával, és el is nyerte a legjobbnak járó díjat. 

A dizájn fontossága

Ma már alapvető dolog, hogy egy valamirevaló kávézó nagy hangsúlyt fektet a dizájnra is a minőségi termékek mellett. Az Instagramnak köszönhetően pedig otthon is odafigyelünk arra, hogy egy-egy termék szépen belesimuljon a lakás stílusába, színeibe. Ennek köszönhetően sokszor az adja el a terméket – persze a minőségen túl –, hogy milyen köntösbe burkolják nekünk. A Coffee Design Awards a kávékülönlegesség-csomagolások bemutatására szolgáló platform, amely először a 2016-os atlantai Specialty Coffee Expo kiállításán debütált a kávécsomagolásokra összpontosítva. Azóta pedig a csészékre, a belső terekre és a márkaépítésre is kiterjed.

Megerősítés, hogy jó úton haladnak

A kávészakma legrangosabb formatervezési, csomagolási díja győztesének lenni óriási elismerés. A Herz New York Coffee Roasters csapatának ez egy hatalmas eredmény, amely mellett pedig egy megerősítés, hogy jó úton haladnak. A befektetett idő, a kávé szeretete és a nagy adag szenvedély meghozta gyümölcsét, így még merészebben folytathatják az utat.

Herz NewYork Coffee Roasters

Kép: Herz Coffee

Egy apa-fia páros

A Herz New York Coffee Roasters mögött egy apa-fia páros áll, akik legyenek éppen Budapesten, New Yorkban vagy El Salvadorban, mindig a lehető legjobb minőségi kávé után kutatnak. A specialty kávé pörkölése egy körülményes műfaj, ami megéri a fáradtságot. A Herz Coffee tulajdonosai 2005 óta szakmai, üzleti és baráti kapcsolatban vannak El Salvador-i, guatemalai és Costa Rica-i kávétermelő-ültetvények tulajdonosaival. Így nem meglepő, hogy különleges és igazán első osztályú kávé kerül általuk a magyar kávégépekbe.

A 2023/2024-es szüret kiválogatott specialty tételeiből augusztus végén kezdjük a kávé pörkölését. Az első nyerskávé-konténerünk június végén indult el El Salvadorból, és augusztusra várható Guatemalából és Costa Ricából is. Alig várjuk, hogy ezután útnak induljon a vásárlóink felé

– mondja Áron, a márka egyik tulajdonosa. Az alapítókat a kávé iránti szenvedély motiválta egy minőségi kávémárka alapítására 2002-ben. 2007-ben nyitották meg kávézójukat Budapest belvárosában nyitottak már kávézót, a töretlen és kitartó munka eredményeként pedig újabb mérföldkő volt a Specialty Coffee Assotiation kitüntető díja.

Herz NewYork Coffee Roasters

Kép: Herz Coffee

A díjnyertes dizájn születése

A Herz New York Coffee Roasters alapítóinak, Áronnak és Palinak az ötleteit a Graphasel Studió tehetséges grafikusai váltották valóra. A tökéletesen egymásra hangolt dizájncsapat a tulajdonosok aktív közreműködésével igazán méltó csomagolást álmodott meg a családi vállalkozásnak.

A pörkölt kávéinkkal és kávékapszuláinkkal alapvetően az igényes, minőségi kávét kedvelők körének szeretnénk igazi kávéélményt nyújtani.  A Graphasel Studióval az elejétől jó az összhang, könnyű velük együtt dolgozni

– árulja el Pali.

Herz NewYork Coffee Roasters

Kép: Herz Coffee

A csomagolás több szempontot testesít meg: vizuálisan kecsegtető, környezetbarát és izgalmas egyszerre. Célunk az volt, hogy megragadjuk a figyelmet az üzletek polcain, és megismertessük a filozófiánkat a potenciális vásárlókkal. Nem titkolt vágyunk volt egy olyan újrafelhasználható tárolót megálmodni, ami értéket teremt, és előcsalogatja mindenki fantáziáját. A dizájnt több tényező kombinációja inspirálta. Többek között a környezetbarát csomagolás jelenlegi trendjei, a minimalista esztétika és a kávékultúrához gyakran társított élénk színek. Hallgattunk az intuíciónkra, de bevontuk a környezetünket is, hasznosítottuk az eddig megszerzett tudást és a vásárlóink visszajelzéseit. Örülünk, hogy sikerült egy világrangú elismerésig eljutni

– zárják a gondolataikat a büszke tulajdonosok.

A Herz Coffee most már számtalan helyen megtalálható, és olyan partnerekkel büszkélkedhet, mint a Bortársaság, a W Budapest Hotel, a Dorothea Hotel Budapest, az Autograph Collection vagy a budai Franziska, a Páskom és a kecskeméti Bazsalikomos kert. A kávét számtalan vidéki helyen is meg lehet találni, online pedig bárki, bármikor elérheti.