×

Kemény edzésekhez tervezett arcmaszkot az Under Armour

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 23.

Mivel nincs egyöntetű állásfoglalás azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e az arcmaszk viselése edzés közben, vagy sem, az Under Armour tervezett egyet a sportőrülteknek, biztos ami biztos.

Mostantól azon nem fog múlni az edzés, hogy nem merünk önfeledten elvegyülni a kedvenc csoportos óránkon, vagy épp azon, hogy beengednek-e a fitneszterembe maszk nélkül, aminek viselésétől mellesleg egy sima bolti vásárlás végére is úgy kifulladunk, mintha egy maratoni futáson lennénk túl. A sportimádóknak bizonyára kötelező kiegészítője lesz a sportmaszk, ami még a különleges erőfeszítések közepette is hagy levegőhöz jutni.

„Az Under Armour mindig törekszik az innovatív megoldásokra, és ez a különleges kihívásokkal teli időszakokban sincs másképp – mondta el Patrik Frisk, az amerikai sportszergyártó cégvezetője. Ezt a maszkot kifejezetten olyan sportolóknak alkottuk meg, akiknek minden helyzetben első a testmozgás és a teljesítmény, ugyanakkor szeretnének odafigyelni saját maguk és a körülöttük lévők egészségére és biztonságára.”

A természetesen mosható, többször használatos maszk vízálló és három speciális rétegből áll. Az első rétegben légzőzsebeket alakítottak ki, amelyek a megfelelő levegőáramlást biztosítják az orr- és szájüregben. A második réteg is légáteresztő, ugyanakkor a nedvességet és az izzadságot magába tudja szívni és nem engedi át. A harmadik réteg pedig olyan speciális anyagból készült, amely egyrészt nem melegszik át, vagyis hűsítően tartja az arc fedett részeit, másrészt pedig a különleges technológia megakadályozza a baktériumok szaporodását a maszkon.

Az UA SPORTSMASK jelenleg négy méretben kapható 30 dolláros áron az Under Armour hivatalos honlapján, őszre pedig további színekkel tervezik bővíteni a kollekciót.

(Fotók: Under Armour)