×

5 hangulatjavító és testgyógyító tea az őszi szezonra

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 11.

Healthy mind, happy body – cikkünkben most öt olyan teát gyűjtöttünk össze, amely segít nektek legyőzni az őszi fáradtságot, és fenntartani a kiegyensúlyozott közérzetet!

Az őszi időjárás már szeptember elején beköszöntött, így nem csoda, hogy lassacskán nemcsak ruhatárunk, hanem otthonunk minden zegzuga is felveszi a szezon hangulatát. Cikkünkben most öt olyan dolgot hoztunk el nektek, amely az ősz különböző aromáival segít hangulatosabbá varázsolni a lakást.

Ahogy a levelek lehullanak, úgy lesznek egyre hidegebbek az őszi napok is, hiszen nemsokára beköszönt a zord, fagyos tél. Ilyenkor az embernek hamarabb lesz rossz kedve, ezért hajlamosabbak vagyunk kevésbé hatékonyan dolgozni, tevékenykedni a hétköznapok során. Ez ellen pedig érdemes különböző praktikákkal, gyógymódokkal védekeznünk.

Macskagyökér tea

Teakeverék formájában nagyon hamar eléri a célját ez a páratlan gyógynövény: elsősorban idegnyugtató hatása végett fogyasztják, de vannak olyanok is, akik kifejezetten szeretik erős ízét és különleges illatát, így összeköthetik a kellemest a hasznossal.

Zöld tea

A jól ismert zöld tea egy örök klasszikus, hiszen számos egészségügyi előnye van fogyasztásának. A benne lévő koffeinnek köszönhetően javítja az agyműködést és a memóriát, illetve fokozza a fizikai teljesítményt. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy a zöld tea a kávénál hasznosabb „ébrentartó”, hiszen amíg a kávé hirtelen dob meg, és ugyanolyan hirtelen illan el a hatása, addig a zöld tea sokkal kiegyensúlyozottabb éberséget kínál.

Borsmenta tea

A borsmenta teában mentol aroma található, ami kiváló gyógyír a gyomorfájásra. Ezenkívül a borsmenta tea nem tartalmaz koffeint, így elalvás előtt is nyugodtan megihatunk belőle egy jó nagy csészével.

Hibiszkusz tea

A nagyon finom, ám kissé csípős ízű gyógynövény amellett, hogy csökkenti a vérnyomást, segít abban is, hogy kiegyensúlyozott tudjuk tartani a testsúlyt is. Ezzel kapcsolatban számos kísérletet végeztek, és egytől egyig pozitív eredménnyel zárultak.

Gesztenye tea

A szelídgesztenye teáról talán csak kevesen tudják, hogy a boltokban kapható filteres változata mellett otthon is tudunk saját teakeveréket készíteni a héjából. Mézzel ízesítve az ősz egyik leggyakoribb betegségére, a köhögésre is tökéletes gyógyír, egy kevés szegfűszeggel párosítva pedig gyulladáscsökkentő hatású.