×
ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
Print Editorial

IN THE LAND OF PRIMEVAL PEACE

Photoshoot by Martin Wanda for Fashion Street Magazine Fall/Winter 21
2023. 01. 10.

A földnek lelke van, de szeme nincs. Nem látja különbözőségeinket, nem érez illetéktelen lépteket, nem sajátítja ki a hagyományainkat – a magyar puszta végtelen horizontja elnyeli az emberi gyarlóság minden melléktermékét.

 The land has a spirit but no eyes. It cannot see our differences, does not feel our incompetent footsteps, does not appropriate our traditions – the boundless horizon of the Hungarian Puszta absorbs all the by-products of human frailty.

Sebő Ferenc azt mondta: „A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!” 

Ferenc Sebő said: “Tradition should not be nursed because it is not sick. It should not be guarded since it is not a prisoner. Our traditions can only survive if we experience them!”

Ha csak egy napra is, de megéltük. Hallottuk a Hortobágy üvöltő csendjét, egyszerre éreztük az időjárás könyörtelen uralmát és a pásztorok nyugalmát, láttuk az ott élő állatok ösztönös, az emberek tudatos alázatát. Egy napra bár, de részesei voltunk a mindennapok zavartalan, természet uralta körforgásának. És máris visszavágyunk. 

Even for a day but we experienced it. We heard the howling silence of Hortobágy, felt the ruthless power of the weather and the peacefulness of the shepherds, saw the conscious humility of the local people and the instinctive humbleness of the animals. Only for one day but we were part of the undisturbed natural cycle of everyday life. And we already desire to go back.

Photo: Martin Wanda

Fashion Director: Kiss Márk

Stylist Assistant: Dmitrii Gronic

MUA: Knoll Gabi

Hair: Lukács Mátyás

Models:

Claudia & Dina / Sparkling Models

Ádám / Modelight Global

Norbi / Visage Model Management

Editor-in-Chief & Text: Reményi Diána

A helyszínért külön köszönet a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-nek.

MÉG TÖBB EDITORIAL