×

Egyszerű tippek kiégés ellen, a jóllét érdekében

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 04. 20.

A rohanó hétköznapokban szinte megfeledkezünk önmagunkról és a mentális egészségünkről, elsiklunk az apróságok felett, és szépen lassan azt vesszük észre, hogy kiégtünk. Hogy ezt megelőzzük, összegyűjtöttünk pár egyszerű szokást, amik segítenek, hogy jobban érezd magad a mindennapokban. 

Idén a Levi’s az 501-es farmer 150-edik évfordulóját ünnepli. Az ünneplés részeként a márka partnerséget kötött a Crocs cipőmárkával, megalkotva az új Levi’s® x Crocs kapszulakollekciót. A mindennapi kényelem és a minőségi dizájn ünnepe. 

Ébredés után séta a friss levegőn

Valószínűleg senki számára sem meglepő, hogy az, ahogyan a reggelünket töltjük, jelentősen meg tudja a határozni az egész napunkat. Sokan azt tanácsolják, hogy ébredés után, amilyen hamar csak lehet, menjünk ki a friss levegőre egy kicsit sétálni, és töltsünk el a napon legalább fél órát – kutyások itt előnyben. Ha erre nincs rögtön lehetőséged, az is bőven elegendő, ha munkába menet sétálsz egy keveset. Nem csak a testmozgás lesz meg így, de tiszta fejjel kezded meg a munkanapot is.

Éld meg a rosszabb napokat! 

Ahelyett, hogy megpróbálnád egyből jobbá tenni őket! Ez az egyik személyes kedvencem, amit mostanában én is egyre inkább próbálok alkalmazni. Mindenkivel előfordul, hogy olykor rosszabb, nehezebb időszakon megy keresztül, de ilyenkor kell hagyni magunknak, hogy megéljük ezeknek a napoknak minden pillatát ahelyett, hogy rögtön megoldásokat keresnénk. Valaki elmegy futni, hogy kiadja magából a gőzt, valaki sír, valaki takarít – mindenkinek más módja van a szomorúság, a stressz, a kimerültség vagy a rossz kedv levezetésére. 

Szakadj el a telefonodtól!

Talán az egyik legrosszabb szokásunk, hogy folyton velünk van a telefonunk: a reggeli kávénál, a tömegközlekedésen, a mosdóban, lefekvés előtt – mindig! Az sem számít, hogy a Facebook vagy Instagram hírfolyamunkban nincsen már semmi újdonság, amint van egy pár perc szabadidőnk, már nyúlunk is a készülékeinkért. Mind a lelkünknek, mind a testünknek jót tennénk azzal, ha helyette inkább egy könyvet vennénk a kezeink közé. Az agyunk kizárhatná a külvilágot, és a kékfény sem bántaná a szemünket. 

Vacsorázz legalább három órával lefekvés előtt!

Lehet, sokan nem tudják, de a korábbi vacsora jót tesz az emésztésünknek, valamint az alvás is pihentetőbb, ha nincsen tele a hasunk – a pihentető alvástól pedig egyértelműen boldogabbak leszünk mi is! 

Írj hálalistát!

Nem kell hozzá semmi más, csak egy papír és egy toll. Legyen az reggel vagy este, hidd el, ha öt percet arra szánsz, hogy leírod, miért vagy hálás, vagy mi tett aznap boldoggá, akkor nemcsak a hétköznapi apróságokat fogod jobban megbecsülni, de szépen lassan megtanulsz a jelenben élni. 

Fotók: Unsplash