×

10 éves az ÉS Bisztró

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 04. 21.

Már tíz éve, vagyis 2013. áprilisában nyitott meg a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Zsidai Csoport együttműködésében az ÉS Bisztró a szálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott, nem véletlenül.

Bár sokan még mindig „csak” az ÉS Bisztróval azonosítják a Kempinski Hotel vendéglátó szekcióját, nem árt tudni, hogy az ötcsillagos szálloda lounge része, a kávéházi kultúra által ihletett The Living Room is várja vendégeit egy nagyon különleges reggeli kínálattal.

A hazai gasztroevolúció színhelye

Tíz éve zajlott az a magyarországi gasztroevolúció, amely pillanatok alatt divatossá tette az étterembe járást a fiatalabb generációk körében is. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel Corvinus új éttermi koncepciója még ebben a környezetben is meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is egy szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, és a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. A tavaly fennállásának 40. évfordulóját ünneplő családi vállalkozás nevéhez már abban az időben is számtalan sikeres éttermi koncepció fűződött.

ÉS Bisztró minden alkalomra

Az ÉS sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme lett, Vasárnapi Családi Ebédje az egyik legnépszerűbb a városban. Az étlap a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz, de az ÉS Bisztró a steakjeiről is méltán híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben.

A bisztróban törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki.

Vonzerejéhez az ételek mellett pedig az is hozzátartozik, hogy az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva.

Az ÉS Bisztró lelkes és összetartó csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti.  A szakma szeretete,  az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.