Már tudjuk, hogy mire is jó. Azt is, hogy mivel viseljük. Már csak azt kéne kideríteni, hogyan lehet megenni!
Sokan idegenkednek attól, hogy virágokat fogyasszanak, pedig ha belegondolunk, minden gyümölcs előfutára egy sokszirmos csoda. Így aztán már semmi akadálya annak, hogy befaljuk az ebből készült finomságokat. Jöjjön most egy gyors levendulás keksz, ha elég bátrak vagyunk hozzá, hogy ebben a kánikulában bekapcsoljuk a sütőt. Ígérem, hamar kész!
Ami kelleni fog:
280 g vaj
300 g cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
2 db tojás
160 g fehér csoki
1 evőkanál szárított levendula virág
280 g liszt
40 g étkezési keményítő
10 g sütőpor
1 csipet só
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások. A csokit kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a levendulával, aztán hozzáadjuk az egészet a vajas részhez. Összegyúrjuk, letakarjuk egy fóliával, és hűtőben pihentetjük két órát. A pihentetés után kisebb, diónyi méretű golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 15-18 percig sütjük.
Durrantsunk hozzá egy jó hűvös proseccót vagy keverjünk egy kellemes limonádét!