×

Levendulaszüret (a sütőben is)

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 06. 30.

Már tudjuk, hogy mire is jó. Azt is, hogy mivel viseljük. Már csak azt kéne kideríteni, hogyan lehet megenni!

Elérkezett a színes, finom és illatos koktélok ideje. És bár egy jó ideig még a saját teraszunkon vagyunk kénytelenek ejtőzni, de ezzel a pár recepttel garantáltan feldobhatjátok a hétvégét!

Sokan idegenkednek attól, hogy virágokat fogyasszanak, pedig ha belegondolunk, minden gyümölcs előfutára egy sokszirmos csoda. Így aztán már semmi akadálya annak, hogy befaljuk az ebből készült finomságokat. Jöjjön most egy gyors levendulás keksz, ha elég bátrak vagyunk hozzá, hogy ebben a kánikulában bekapcsoljuk a sütőt. Ígérem, hamar kész!

Fehér csokis-levendulás keksz

Ami kelleni fog: 

280 g vaj

300 g cukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

2 db tojás

160 g fehér csoki

1 evőkanál szárított levendula virág

280 g liszt

40 g étkezési keményítő

10 g sütőpor

1 csipet só

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások. A csokit kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a levendulával, aztán hozzáadjuk az egészet a vajas részhez. Összegyúrjuk, letakarjuk egy fóliával, és hűtőben pihentetjük két órát. A pihentetés után kisebb, diónyi méretű golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 15-18 percig sütjük.

Durrantsunk hozzá egy jó hűvös proseccót vagy keverjünk egy kellemes limonádét!